28 september 2015
Actrice voor 5 seconden

Televisie maken, reportages, interviews, monteren, ik heb het jarenlang allemaal gedaan. Maar acteren vóór de camera, dat nog niet. Ik mocht een middagje komen kijken bij de opnames van het Geheim van Eyck. Een prachtige en spannende jeugdserie bedacht en geregisseerd door Jan Albert de Weerd. De opnames waren die middag bij radio Kootwijk. Een fantastisch decor voor een film of serie. 

Ik weet een hoop van TV maken, maar een TV-serie is toch wel hele andere koek dan een reportage voor bv. het journaal produceren. Wat een hoeveelheid mensen, allemaal met een taak of bezigheid. Overeenkomst met de journalistiek: ook hier wordt heel veel gewacht, vooral door de acteurs. En opeens was daar mijn kans: er was nog een secretaresse nodig en ik voldeed volledig aan de eisen. Door Robert werd m'n haar vakkundig in een strenge knot gefrot, de make-up lekker dik opgesmeerd en op hoge hakken en met bril stond daar de stereotype secretaresse. Toen bleek dat ik zowaar ook nog 'tekst'kreeg. Want er is dus verschil tussen een figurant mèt en een figurant zonder tekst. Drie zinnen mocht ik uitspreken. En praten kan ik goed, dus dat ging me uitstekend af. Al moest 1 zin eruit geknipt worden omdat die net wat minder natuurlijk klonk. 

De serie wordt inmiddels al een tijdje uitgezonden en is een groot succes. En mocht je nieuwsgierig zijn geworden: hier vind je, na 4'17", mijn bescheiden bijdrage. 

 

 

  • ©Copyright 2020, Almamedia