Archief
25-01-2019 - Koningin Halsema
22-12-2016 - Ambacht
04-11-2014 - Vernieuwde site!
12 januari 2015
Gastblog van Lotte Prins-de Waard, deelneemster aan de workshop Presenteren

Marije Alma bij Eigen Kracht Deventer Vrouwen:

Elf enthousiaste vrouwen die ieder graag een stap voorwaarts in hun beroepsleven willen zetten volgen samen het Coaching- en Educatieprogramma van Eigen Kracht Deventer Vrouwen. De derde en laatste educatieochtend is een workshop Presenteren, verzorgd door Marije Alma van almamedia.

Voor het blok!

Van te voren was iedereen bloednerveus, alle elf vrouwen zagen er behoorlijk tegenop om voor de groep en voor de camera te moeten staan. Marije prikte hier zo door heen, ze ging ons alle elf namelijk gewoon in het diepe gooien. Eerst hield ze een korte en grappige inleiding waarin ze zichzelf en haar bedrijf presenteerde en uitlegde wat de bedoeling van deze ene ochtend was; we moesten voor de leeuwen, ieder afzonderlijk moest een korte pitch over zichzelf houden op camera. Help!

Marije gaf ons 3 minuten voorbereidingstijd en voor het blok stonden we.`De een na de ander voorzag ze van heldere feedback en vooral ook van complimenten. Gewapend met tips ter verbetering kregen we nogmaals een paar minuten om onze pitches beter en bondiger te maken om vervolgens opnieuw voor de camera te gaan staan. Weer versterkt door complimenten en opbouwende kritiek van Marije meteen nadien. En daarna nog een derde keer, terwijl we dachten dat we er na twee keer wel vanaf zouden zijn.

Door je angst heen toch doen, dat is het devies van Marije, ze vraagt zich af waar we zo onnodig bang voor zijn en sterkt ons in ons gevoel van eigenwaarde, het gevoel dat we daar mogen staan, dat we iets te zeggen mogen hebben en iets te bieden hebben. Ze maakt ons duidelijk dat jezelf presenteren wel degelijk te leren is, onder andere door het te doen, doen en nog eens doen. Met praktische tips helpt ze ons letterlijk door onze angst heen te stappen, de groep aan te kijken en ons verhaal te houden. We leren erg veel van Marije in zeer korte tijd. Ze vraagt ons ook feedback aan elkaar te geven, waar we veel aan hebben en bovendien ook veel lol bij hebben.

Met vervolgopdrachten om thuis voor de spiegel of naasten te oefenen, de pitch nog verder aan te scherpen en vooral goed voorbereid ten tonele te verschijnen. ‘Goede voorbereiding is het hele werk’ is een van haar motto’s, maar vooral het gewoon Doen en daarvan leren vindt Marije belangrijk. Zo leer je jezelf te mogen zijn, fouten te maken en jezelf al presenterend te herstellen, en ‘de wereld vergaat niet eens!’ Het feit dat Marije elk van ons zo onvoorwaardelijk positief benadert, maakt dat we allemaal naar huis gaan met het gevoel deze ochtend echt een stap in de goede richting gezet te hebben.

 

 

  • ©Copyright 2020, Almamedia