04 maart 2015
Mediatraining Usher-stichting en jonge dokters van Co-cycling

Bij Spies&Spreken een mediatraining gegeven aan 4 mensen met het Usher syndroom. Bij die ziekte wordt je langzaam doof en blind. Zie ook deze ingrijpende documentaire, De kleine wereld van Machteld Cossee. Doel van de stichting is om geld in te zamelen zodat het onderzoek aan de Radboud universiteit kan worden voortgezet. Dat onderzoke verloopt heel voorspoedig. 

De jonge dokters van CoCycling zetten zich in voor de stichting Ambulance Wens. Mooi om het enthousiasme van deze heren te zien: "In onze dagelijkse bezigheden worden wij geconfronteerd met de mogelijkheden, maar ook met de beperkingen van de geneeskunde. Ondanks dat de medische wereld vaak een uitkomst kan bieden aan ernstig zieke patiënten, zijn er ook gevallen waarbij medisch ingrijpen onvoldoende zal zijn. Wij willen door middel van dit evenement iets betekenen voor diegene bij wie medisch handelen niet meer zinvol is. Daarom hanteren wij het volgende motto:

‘Waar de medische grenzen eindigen, fietsen wij nog een stukje verder’.

De stichting Ambulance Wens zorgt ervoor dat ongeneselijk zieke patiënten nog mobiel kunnen blijven en hun laatste wens kunnen uitvoeren. De stichting kan haar werk niet doen zonder de inzet van vrijwilligers maar ook niet zonder geld. Middels deze actie willen wij laten zien dat wij patiënten niet vergeten op zulke momenten, dat wij ook voor dit laatste traject patiënten zouden willen steunen. Vind je dit ook, doe dan mee aan onze tourtocht of wordt sponsor van onze tour".

  • ©Copyright 2020, Almamedia